Wednesday, October 11, 2017

Romane in curs de aparitie la Editura Nemira!

Istoria naturala a dragonilor


Data aparitiei 25 oct. 2017
Titlu original A Natural History of Dragons
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-43-0058-4
Cod bara 9786064300584
Autor Marie Brennan
Traducator Andreea Spataru
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200mm
Nr. pagini 400


Isabella Trent a reusit, in ciuda conventiilor epocii in care traia, sa scoata dragonii din ceata prejudecatilor mistice si sa-i transforme in obiectul unei stiinte moderne. In aceasta carte, Isabella insasi povesteste despre pionieratul care aproape i-a distrus credibilitatea si viitorul, despre momentele cand si-a pus in pericol viata din curiozitate stiintifica, despre faimoasa expeditie de pe muntele Vystrana, unde a facut primele descoperiri ce aveau sa schimbe lumea si, nu in ultimul rand, despre cum a gasit dragostea adevarata in ciuda multelor ei excentricitati.

„Scrisa in stilul unui memoir victorian, povestea curajoasei Isabella este colorata, dinamica si captivanta.“ - Kirkus Reviews

„Fascinanta la acest roman este imbinarea de teme fantasy cu detalii stiintifice si sociale incredibil de realiste. Cititi-o pentru aventurile cu dragoni, dar si pentru personajele care par la fel de reale ca Marie Curie.“ - Io9

„Downton Abbey, dar cu dragoni!“ - Tor.com


Fellside


Data aparitiei 20 oct. 2017
Titlu original Fellside
Colectia Suspans
ISBN 978-606-43-0084-3
Cod bara 9786064300843
Autor M.R. Carey
Traducator Ruxandra Toma
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200mm
Nr. pagini 512


Fellside e o inchisoare de maxima securitate pentru femei, situata undeva in capatul mlastinos din Yorkshire.

Jess Moulson si-ar putea petrece tot restul vietii acolo, desi nu-si aminteste crima pentru care e condamnata. Nu stie cum a murit baietelul de care avea grija in seara care i-a schimbat viata, dar presa s-a grabit s-o numeasca „criminala de copii“.

Fellside este un loc unde pana si peretii soptesc. Iar cea mai puternica este chiar vocea baietelului omorat. Mintea lui Jess ii joaca feste sau chiar i se cere ajutorul dintr-o alta lume? 

M.R. Carey imbina un crime thriller intunecat cu o inedita poveste cu fantome, plina de intorsaturi de situatie si de momente care taie respiratia. 

„Original, plin de suspans si extrem de puternic.“ - Guardian

„O carte care te bantuie si iti frange inima.“ - Vogue

Festinul ciorilor (Saga Cantec de gheata si foc, partea a IV-a, ed. 2017)


Data aparitiei 23 oct. 2017
Titlu original A Feast for Crows
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-929-0
Cod bara 9786067589290
Autor George R.R. Martin
Traducator Laura Bocancios, Silviu Genescu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 848


Dupa lupte grele si tradari fatale, cele sapte puteri care isi disputau Westeros s-au nimicit una pe alta si au ajuns la un pact indoielnic. Odata cu moartea monstruosului rege Joffrey, regenta Cersei conduce din Debarcaderul Regelui. Infrangerea lui Robb Stark ii descurajeaza pe rebelii din Nord si familia lui se imprastie ca semintele pe un pamant neroditor in tot regatul. Nu mai exista decat putine pretentii legitime la Tronul de Fier, iar acestea sunt in mainile celor fie prea slabi sa le obtina, fie aflati pe meleaguri indepartate.

„George R.R. Martin este, de departe, cel mai bun autor de literatura fantasy. Festinul ciorilor e cel mai fericit prilej sa il consideram un «Tolkien al Americii». Martin se distinge si se impune ca principala forta care va modela evolutia genului fantasy prin refuzul sau de a adopta o viziune maniheista asupra lumii ca lupta intre cele doua principii eterne, Binele si Raul. Sunt barbati si femei care se lupta – pentru putere, pentru bani, pentru dragoste, pentru toate cele omenesti.“ - Lev Grossman, Time



Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori