Tuesday, October 10, 2017

Precomanda acum pe site-ul editurii Nemira romanul "Bacalaureat", de Ovidiu Eftimie, la pret redus!



Data aparitiei 23 oct. 2017
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-43-0100-0
Cod bara 9786064301000
Autor Ovidiu Eftimie
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 160


Necazurile se tin lant de subinspectorul Petre Popescu. Dupa ce a fost dat afara din SRI pentru ca a luat o spaga in timp, acum este pus in fata unei decizii extrem de complicate: sa supravegheze un post-uman tranchilizat, a carui trezire ar insemna sfarsitul lumii asa cum o stim sau sa ajute doi tigani sa opreasca o invazie extraterestra care ar insemna tot sfarsitul lumii asa cum o stim, dar cumva diferit.


Din acelasi univers:


Data aparitiei 2 nov. 2016
Colectia Nautilus
ISBN 978-606-758-771-5
Cod bara 9786067587715
Autor Ovidiu Eftimie
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 192


Raul, un publicitar din Bucuresti, nu banuia ca atunci cand va muri va ajunge in Iad. Si nici ca de acolo se va intoarce pe Pamant nemuritor si cu misiunea de a preveni Apocalipsa: invazia nemuritorilor prin gaura spatio-temporala din gara de la Teius. Intre timp, agentul SRI Popescu este trimis sa se infiltreze in randurile nasilor de tren CFR si descopera ca acestia formeaza, de fapt, o armata secreta care se lupta cu fortele supranaturale de pe teritoriul Romaniei. De la arme cu plasma la calatoriile cu locomotiva Soapta lui Zamolxe, prin nodul temporal din gara Brasov si goana dupa o creatura multidimensionala care poate fi cheia salvarii omenirii, Raul, Popescu si nasii de tren se confrunta nu doar cu paradoxuri spatiu-timp, ci si cu subfinantarea cronica ce afecteaza toate institutiile de stat, inclusiv cele care se ocupa de fenomene paranormale.

Romanul lui Ovidiu Eftimie este un science fiction romanesc in care spatii banale precum cartierul Pantelimon, gara din Brasov, un birou din Ministerul Transporturilor sau trenul spre Teius sunt scene pentru discutii despre calatorii in timp si lupte cu fiinte multidimensionale - toate pentru a preveni Apocalipsa. Personajele sunt oameni de zi cu zi: un creativ publicitar, un nas de tren, un politician, un agent, tipologii la care cititorul nu se va mai uita niciodata cu aceiasi ochi dupa ce-i va vedea in actiune. 

Umorul si satira autorului vin din familia de scriitori central-europeni ca Bohumil Hrabal sau Karel Čapek.


Despre autor: 



Ovidiu Eftimie (n. 1980) este un jurnalist brasovean si redactor la site-ul Times New Roman. Ca fan al literaturii science fiction, i s-a recomandat sa nu mai critice literatura romana de gen de pe margine si sa faca  ceva in acest sens, daca se crede atat de bun. Scriitorii sai preferati sunt Karel Čapek, Jaroslav Hasek si Phillip K. Dick. A debutat in 2016 in colectia Nautilus cu romanul bestseller Arhanghelul Raul .


Follow on Bloglovin

1 comment:

Ghanda said...

M-am distrat enorm citind primul volum, e ușurel dar haios. Abia aștept continuarea, mai ales că mă intrigă titlul... :)

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori