Thursday, November 14, 2013

Recenzie: Crossfire #2 - Revelatia de Sylvia Day

Dorinţă. Pasiune. Revelaţie. O iubire care sfidează convenţionalul.
„Gideon Cross. Bărbatul visurilor mele – frumos și perfect pe dinafară, rănit și torturat pe dinăuntru. O flacără strălucitoare și arzătoare care îmi pârjolește trupul cu cele mai întunecate plăceri. Nu pot să stau departe de el. Nu vreau s-o fac. El este obsesia mea... dorința mea... este al meu.
Suntem două ființe cu un trecut violent, care îndrăznesc să spere la un viitor împreună. Între noi, totul este prea dificil, prea dureros... cu excepția clipelor când este pur și simplu perfect – acele momente când foamea fizică și dragostea disperată ne aruncă în cea mai frumoasă nebunie.
Suntem legați de o pasiune care ne poartă dincolo de limite, spre cea mai dulce și periculoasă obsesie...”

Seria Crossfire a fost publicată până în prezent în 40 de țări, devenind unul dintre cele mai mari succese comerciale din lume. 12 milioane de exemplare vândute la nivel mondial!


Părerea mea: Primul volum al seriei Crossfire ne face să ne întrebăm dacă atracția fizică și chimia dintre Eva Tramell și Gideon Cross vor duce la o relație stabilă sau se vor pierde pe parcurs. Revelația, însă, aduce noi dimensiuni relației dintre cei doi, care le vor pune fericirea la încercare.

Deși lipsa de încredere și de comunicare, dar mai ales faptul că amândoi trebuie să se lupte cu amintirile dureroase din copilărie le complică relația, Gideon și Eva nu renunță unul la celălalt, ajungând în scurt timp să fie dependenți unul de celălalt.
-          Bună îngeraș![...]

-          Bună campionule![...]
-          Alintarea asta are vreun înțeles anume?
-          Păi... ești un campion în orice lucru pe care-l faci.Și este și porecla pe care o avea un personaj dintr-o carte, după care eram înnebunită. Uneori, îmi amintești de el.
-          Nu prea cred că-mi place să fii înnebunită după altcineva decât mine, indiferent cât de fictiv ar fi.
-          O să te obișnuiești cu asta.
El scutură din cap și se îndreptă către mine.
-          Așa cum o să mă obișnuiesc cu luptătorul ăla de sumo pe care l-ai pus să mă urmărească?
Mi-am mușcat partea interioară a obrazului, ca să nu mă apuce râsul.[…]
-          Ai cea mai mica idee cât e de greu să faci afaceri cu oamenii, dacă nu au voie să se apropie la mai puțin de un metro de tine?
Cu toate că este o carte erotică, pe lângă numeroasele scene de sex găsim și multe momente emotionante în care cei doi își mărturisesc sentimentele, temerile și speranțele. Derutați, vulnerabili, orbiți de propria personalitate, Gideon și Eva apelează chiar și la terapia de cuplu, încercând să-și depășească mândria pentru a salva relația și a învăța cum să se descurce cu trecutul care le invadează, pe zi ce trece, viețile.
M-am lăsat în brațele lui, atrasă de nevoia lui obsesivă și de nepotolit pentru mine, care era imaginea în oglindă a dorinței profunde pe care o simțeam și eu pentru el. Mâna mi se încleștă în tricoul lui.
-          Îngeraș, murmură el, lăsându-și capul în jos ca să-și apese obrazul de al meu. Nici tu nu mă poți lăsa să plec.

Și, luându-mă în brațe, mă duse cu el în baie.
Prietenia Evei cu Cary Taylor, colegul ei de apartament, m-a surprins din nou în mod plăcut. Încrederea deplină pe care aceștia o au unul în celălalt și grija pe care și-o poartă reciproc l-au convins până și pe Gideon să renunțe la scepticismul său obișnuit și să-l privească pe Cary cu alți ochi. Deși cu o pornire nesănătoasă de a se desconsidera și cu o părere foarte proastă despre el însuși, Cary este un personaj pe de-a-ntregul savuros care te face să-l îndragești extrem de mult pe parcursul seriei.


În acest volum ni se dezvăluie câte puțin despre trecutul tulburător al lui Gideon, însă nu îndeajuns de mult încât să înțelegem pe deplin ce s-a întâmplat. Spre final, când viața Evei este pusă în pericol, Gideon, așa cum ne-a obișnuit, face totul pentru a o ști în siguranță pe iubita sa, indiferent de riscuri.





MULȚUMESC EDITURII LITERA PENTRU EXEMPLARUL OFERIT




Follow on Bloglovin

1 comment:

Unknown said...

A fost mai intensa Revelatia decat Atractia din punctul meu de vedere. In Atractia aflam cate putin despre personajele principale, dar Revelatia ne ajuta sa-i intelegem si sa-i acceptam. Mi-a placut de Gideon si de imensa sa inima.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori