Saturday, September 14, 2013

Interviu! Colleen Hoover, autoarea celebrului roman Fara speranta

ACUM IN LIBRARII!

EPICA/New Adult/Contemporary
Fiction/love-story

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER
Îndrăgita autoare de bestselleruri Colleen Hoover istorisește, la această primă întâlnire cu publicul din România, fascinanta poveste a doi tineri cu un trecut tulburător, care pornesc într-o pasionantă şi palpitantă călătorie pentru descoperirea sensurilor vieţii, iubirii, încrederii şi, mai presus de orice, a puterii vindecătoare pe care numaiadevărul o poate avea.
Sky, elevă în ultimul an de liceu, îl cunoaşte pe Dean Holder, un tip cu o reputaţie îndoielnică, rivalizând cu a ei însăşi. Încă de la prima lor întâlnire, acesta o îngrozeşte şi, în același timp, o captivează. Ceva inexplicabil legat de el îi declanşează amintiri din adâncurile trecutului ei tulbure, dintr-o perioadă aproape ștearsă din memoria ei. Deşi Sky e hotărâtă să se ţină la distanţă de el, insistenţele lui neabătute şi zâmbetul enigmatic îi doboară barierele protectoare, iar legătura dintre ei creşte în intensitate. Însă misteriosul Holder ascunde, la rândul lui, destule secrete, iar de îndată ce acestea sunt dezvăluite, Sky cunoaşte o transformare ireversibilă, iar capacitatea ei de a avea încredere în semeni poate deveni o pierdere colaterală provocată de adevăr.
Numai înfruntând cu mult curaj dezvăluirile crude, Sky şi Holder pot spera să-şi vindece rănile sufleteşti şi să găsească o cale de a trăi şi de a iubi pe deplin. Fără speranță este un roman care vă va tăia respiraţia, captivându-vă şi amintindu-vă de prima voastră iubire.

***

BM: Bună Colleen! Ne bucurăm foarte mult să te avem astăzi aici!

Iată că a venit mult asteptatul moment al apariției cărții Fără speranță – Hopeless în librăriile românești. Ne poți spune câte ceva despre ea?


Fără speranță este o poveste care se desfășoară în jurul lui Sky Davis, o adolescentă de 17 ani. Există un pic de mister, dramă și romantism, dar e plină de intrigi și răsturnări de situație, deci nu vă pot dezvălui prea multe despre ea .

BM: Ooh, sună foarte interesant! Ce gen este? 


Contemporary romance.

BM: Cărui segment de cititorii se adresează?


Se încadrează cel mai bine în categoria New Adult, despre care auzim atât de multe acum. Deși se concentrează asupra vieții adolescenților, face apel mai ales la adulți, datorită temelor prezente în ea. Am primit recenzii excelente atât de la adolescenți cât și de la persoane de șaptezeci de ani. Deci, într-adevăr, se potrivește tuturor vârstelor.

BM: Completează această frază: Dacă vă plac (...), veți iubi Hopeless!


Intrigile șocante.

BM: Ar trebui să te întrebăm despre Sky, dar suntem intrigate de Dean Holder. Spune-ne un pic mai mult despre el . Nu spoilere, totuși.


Dean Holder este un mister. Nici Sky, nici cititorul nu-l pot înțelege. E intens, tăcut (la început) și nu oferă prea multe explicații pentru atitudinea lui contradictorie. Dar, pe măsură ce aflați mai multe despre secretul lui, toate acțiunile sale capătă sens.

BM: 2012 a fost un an aglomerat pentru tine cu celelalte două cărți, Slammed și Point of Retreat și acum Fără speranță. Ai reușit să mai și dormi?


Nu prea mult, dar din fericire nu am nevoie de foarte mult. Cei trei copii mici m-au pregătit pentru nopțile
lungi.

BM: Trei copii mici? Spune-ne un pic mai mult despre tine, Colleen.


Am 33 de ani. Sunt căsătorită cu soțul meu de la douăzeci de ani și avem trei băieți. Locuim în același orășel în care m-am născut și ne place aici. Am diplomă în asistență socială și am lucrat la stat, pe diferite posturi până în iunie anul trecut, când mi-am dat demisia și am început să scriu full-time. Este un vis devenit realitate.

BM: Ai vândut drepturile de ecranizare pentru toate cele trei cărți: Slammed, Point of Retreat și Hopeless. Asta-i chiar dincolo de visele majorității autorilor autopublicați. Ce ne poți spune despre asta?


Industria de film se mișcă într-un ritm lent, astfel încât nu multe s-au întâmplat de la semnarea drepturilor de ecranizare. Este un prim pas din multe, multe etape care trebuie să aibă loc înainte de a vedea cărțile de pe marele ecran și tot ce pot face este să am convingerea că într-o zi se va întâmpla.

BM: Parcă ai apărut de nicăieri și ai devenit de succes într-o perioadă de numai câteva luni: drepturi de ecranizare, drepturi de publicare în alte țări, contract cu o editură renumită din Statele Unite, etc. Cum ai reușit?


Cu foarte mare noroc. N-am nicio idee. Oamenii îmi cer sfaturi tot timpul, dar eu încă încerc să mă obișnuiesc cu ideea. Cu siguranță nu m-am așteptat ca așa ceva să se întâmple, așa că o iau încet. Nu am plătit niciodată pentru promovare de niciun fel, asa că nu știu ce face ca unele cărți să prindă și altele nu. Ceea ce știu este că scriu pentru că îmi place și am să încerc să păstrez asta ca principala mea preocupare.

BM: Iar mai departe ce urmează?


Odihnă. Multă odihnă. Am câteva evenimente cu semnare de carte la care voi participa, dar încerc să iau o pauză de la scris. Voi vedea cum merge. De obicei, dacă îmi vine o idee, trebuie să o aștern pe foaie imediat.


No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori