Tuesday, July 30, 2013

Cupa Cartilor Etapa 1 Runda 6 - Georgina Kincaid VS Magie de doi bani

Georgina Kincaid de Richelle Mead

Număr volume: 6 (serie completă)
Volume apărute în Romania: 6
An apariție: 2010
Editura: LEDA


Richelle Mead ne prezintă sucubii, niste ființe malefice care au fost lăsate să plece din iad cu scopul de a colecta sufletele cele mai pure, făcându-i pe oameni să trăiască după principiul hedonismului.

Georgina Kincaid este un sucub extrem de atrăgător care poate să își schimbe forma corpului în funcție de fanteziile bărbaților. Ea descoperă orice plăcere vinovată pe care aceștia o au, transformându-le fanteziile în realitate. Nu e nicidecum o damă de companie. E un sucub care trăiește cu ajutorul energiei pe care o colectează de la sufletele căzute în păcatul trupesc.

Oricât de malefică pare Georgina, veți vedea că până şi demonii au sentimente.Ca orice altă creatură malefică, înainte să devină un sucub simpatic, şi ea fost doar un simplu om, o fată care a greșit crunt și a vrut să își spele păcatele pentru a le oferi celor cărora le-a greşit o nouă viaţă. La rugămințile ei nu a răspuns însă un înger, ci un demon și astfel a ajuns Georgina să încheie un contract cu iadul, prin care a devenit slujnica lui pentru eternitate. În prezent, după secole întregi, încă regretă alegerea pe care a făcut-o în acel moment de răscruce.

Deși este prin definiție o ființă malefică, are un suflet extrem de bun și urăște că nu poate avea o relație în adevăratul sens al cuvântului cu cel de care s-a îndrăgostit.

Chiar dacă are momente în care se întristează aducându-și aminte de viața ei muritoare, Georgina își continuă traiul cu stil și șarm alături de prietenii ei nemuritori: Peter, Cody și Hugh. Se integrează cu ușurință în lumea umană, ducând o viață dublă: ziua e o simplă angajată la o librărie, iar seara un sucub pasional care își vânează prada pentru a o seduce.

Pe lângă asta, problemele se țin scai de ea ajungând mereu să investigheze atacurile care se petrec în lumea nemuritorilor din Seattle.

De parcă nu este suficientă amenințarea ce umbrește viața semenilor ei, ea trebuie să se mai descurce și cu tumultuoasa ei viață sentimentală. Apar, nu unul, ci doi bărbați extrem de diferiți care îi complică și mai tare viața. Unul dintre ei este nimeni altul decât scriitorul ei favorit, Seth, o persoană timidă, cu un suflet mare, căruia Georgina îi adoră toate romanele pline de aventură, adrenalină și erotism. După Seth își face apariția și Roman: senzual, încăpățânat și curajos, un fermecător profesor de lingvistică și un excepțional dansator.

Trebuie să votați "Georgina Kincaid" pentru că este o serie scrisă într-un mod inedit și captivant de talentata Richelle Mead, dezvăluindu-ne cu ușurință lumea misterioasă a Georginei și viața ei palpitantă, plină de intrigi și suspans. 

(Walking on Letters / Bibliophile Mystery)


***


Magie de doi bani de Kelley Armstrong

Număr volume: 13 (serie completă)
Volume apărute în Romania: 3
An apariție: 2012
Editura: LEDA


Magie de doi bani este a treia carte din seria Femei din Cealaltă Lume, însă nu are deloc legătură cu primele două, aceasta fiind axată strict pe vrăjitori și vrăjitoare. Acesta este singurul motiv pentru care am decis să o prezint ca fiind cap de serie în Cupa Cărților, deoarece consider că interesul cititorilor a fost atras strict de elementul magic al acestui volum trei, neexploatat la fel de mult în cele două volume precedente, care se axează mai mult pe vârcolaci. 

Deși această trecere de la un elment supranatural la altul poate părea un pic mai greu de asimilat pentru cititorii primelor două volume, Kelley Armstrong îi va acapara numaidecât cu stilul ei excelent, plin de umor negru, lumea secretă a vrăjitoriei care operează în spatele celei moderne și descrierea celor două specii. Faptul că aceștia trebuie să-și ascundă abilitățile de oamenii normali adaugă romanului o tentă de realism.

Nimic nu este roz iar problemele nu capătă peste noapte soluții miraculoase, unele evenimente având chiar consecințe ireparabile. 

În urma morții mamei ei, vrăjitoarea Paige devine liderul Sabatului și este hotărâtă să aibă grijă de adolescenta Savannah, dar întâmpină probleme mari atât din partea tatălui ei biologic – care apare pe neașteptate și își cere drepturile părintești – cât și a Sabatului care ar fi mult mai mulțumit dacă ar scăpa de copil.

Povestea ne este prezentată din punctul de vedere al lui Paige, pe care unii dintre voi o cunosc din volumul precedent, cu toate că este posibil să nu o fi îndrăgit foarte mult. Ei bine, aici Paige vă va surprinde plăcut. Desigur, este cam încăpățânată uneori și poate un pic fixistă, dar asta nu face decât să o apropie de cititor, oferindu-i o alură umană, iar când persoanele apropiate, viața și tot ceea ce o înconjoară se destramă, este normal să se agațe de ceea ce știe și să încerce să-și reafirme credințele și viziunile normale asupra lumii. Dar când toate acestea dau greș, Paige reușește să se adapteze, iar acesta este cel mai de admirat lucru în Magie de doi bani. 

Trebuie să votați Magie de doi bani pentru că este amuzantă, antrenantă, întunecată uneori și cu un strop de romantism. Diviziunea magică dintre vrăjitori și vrăjitoare este extrem de interesantă. Oare ce s-ar întâmpla dacă speciile s-ar amesteca? Copii rezultați ar deține ambele puteri sau numai puterea specifică sexului lor?

(Bibliophile Mystery)




Puteți vota până pe 1 august la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare click AICI


***START VOT***



*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România


2 comments:

andra lavander said...

ma bucur ca a castigat GK

alexa ioana said...

am adorat ambele carti, fac parte din serii extraordinare pe care le voi reciti cu drag oricand
pacat ca editura nu a mai continuat cu seria lui Armstrong..

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori