Saturday, July 27, 2013

Cupa Cartilor Etapa 1 Runda 5 - Jocul minciunii VS Vanatoare nocturna

Jocul Minciunii de Sara Shepard

Număr volume: 5 (serie incompletă)
Număr volume apărute la noi: 3
An apariție: 2011
Editura: LEDA


       Plină de mister, suspans, si secrete, această carte pătrunde în vieţile tinerilor bogați, surprinzând jocurile lor sinistre și răutăcioase, superficialitatea lor, obișnuința de a trata totul ca pe o glumă sau ca pe o serie impresionantă de farse, indiferent cât de puternic sunt afectați cei din jur..
          Emma doreşte să își cunoască personal sora geamănă, pe Sutton, de a cărei existență nici măcar nu știuse, dar după ce aceasta dispare brusc în ziua în care trebuiau să se întâlnească, Emma este nevoita să-i „fure” identitatea și să încerce să afle ce i s-a întâmplat.
            Obişnuită cu sărăcia şi cu o existenţă chinuită, Emma este impresionată de viaţa luxoasă pe care o are Sutton, dar când partea întunecată a acesteia iese la iveală, încetează să mai fie atât de tentantă și își pierde, treptat, tot farmecul. Pentru că Sutton era răzgâiată, răutăcioasă, superficială, obișnuită să-i rănească pe cei din jur fără să îi pese, aceasta își îndepărtase prietenii. Emma nu știe încă asta, dar afla în curând, când începe să pună cap la cap totul și să descopere câți potențiali dușmani are sora ei, unii dintre ei chiar cu motive serioase pentru care ar fi putut-o ucide fără să clipească.
            Sara Shepard este o artistă a suspansului. De la acțiune până la personaje, ea dă noțiunii de mister o nouă semnificație și reușește să țină cititorii pe jar, facându-le inimile să bată mai tare în punctele culminante ale romanului. Stilul ei este concis, direct la subiect, cu suficiente detalii încât să mențină curiozitatea și atenția cititorilor.
Jocul Minciunii este o carte impresionantă mai ales datorită legăturii atât de puternice dintre cele două surori gemene. Este evident că deși personajele principale sunt identice ca înfățișare, au personalități total opuse. Emma e drăguță, amabilă, atentă cu cei din jur, pe când Sutton era o fată care ar fi făcut orice pentru a obține ceea ce își dorea, fără să aibă considerație și respect pentru nimeni. Jocul Minciunii ne arată și cât de mult contribuie mediul în care au trăit la formarea caracterelor lor, a principiilor și regulilor după care se ghidează in viață.
Personajele secundare sunt și ele foarte bine conturate, fiecare având secrete și intenții câtuși de puțin inocente.

            Trebuie să votați Jocul minciunii pentru că este un rollercoaster de emoții, fiind o carte imprevizibilă, sinistră, dar și captivantă! Curiozitatea și suspansul vă însoțesc constant, veți râde și vă veți întrista alături de personajele principale.
(Walking on Letters/Bibliophile Mystery)

 ***


Vânătoare Nocturnă de Jeaniene Frost

Număr volume: 6 (serie incompletă)
Număr volume apărute la noi: 1
An apariție: 2012
Editura: LEDA

VÂNĂTOARE NOCTURNĂ este o serie de top a genului Urban Fantasy, cunoscută și apreciată peste hotare, de aceea puține altele o pot depăși sau se pot ridica măcar la nivelul ei.
Deși este ea însăși pe jumătate vampir – sau tocmai din această cauză - Catherine Crawfield, aka Cat Raven și-a făcut un scop din a scăpa lumea de cât mai mulți vampiri cu putință. Avantajul cel mai mare al faptului ca este o rară anomalie a naturii, îl reprezintă faptul că ea, spre deosebire de ei, are puls,  așa că vampirilor nici nu le trece prin cap ce-i așteaptă. Îi momește, îi atrage în locuri izolate promițandu-le sex, apoi îi străpunge cu un țăruș. Deși îi este cam greu să scape de cadavre, s-a descurcat bine în toți acești ani.
Singurul care nu cade pradă farmecelor ei și își păstrează garda sus este Bones, un vampir vânător de recompense. Mai mult, o capturează și îi dă de ales: să se antreneze și să lucreze pentru el sau să moară.
Așa începe marea VÂNĂTOARE NOCTURNĂ, plină de aventuri, bătălii sângeroase, replici amuzante, tensiune sexuală și nu numai.
Cat și Bones formează o pereche absolut perfectă, fără scrupule atât în ceea ce privește coliziunile amoroase, cât și pe cele cu dușmanii.  El o completează, o face mai puternică și reușește să o convingă să-și accepte identitatea. Chimia dintre ei e de necontestat, cei doi presărând povestea cu incredibil comic de limbaj și de situație!
Însă n-avem de-a face cu un roman paranormal-romance, în care eroii se îndrăgostesc orbește. Cat îl obligă să muncească pentru a-i câștiga încrederea, dragostea, în timp ce noi, cititorii, culegem foloasele.
Cineva spunea că Jeaniene Frost creează personaje pe care ți-ai dori să le întâlnești în viața de zi cu zi. Eu aș îndrăzni să afirm că e cam periculos, pentru că sunt genul de caractere care mai întâi omoară și apoi întreabă, deci probabil m-aș feri de ei pe stradă, însă în paginile cărții sunt pur și simplu adorabili.

Trebuie să votați Vânătoare Nocturnă dacă vă plac vampirii sexy, pe motocicletă, eroinele bad-ass cu limba ascuțită și scene înfierbîntate de luptă.

(Bibliophile Mystery)


Puteți vota până pe 26 iulie la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare click AICI


***START VOT***



*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România




4 comments:

Anonymous said...

si si si am votat, jocul minciunii .motivul este unul cat se poate de simplu si natural o iubesc pe autoare

Krisz said...

Buna! Va rugam cand postati texte de ale noastre (ne referim aici la Jocul Minciunii) sa mentionati sursa. Aceste texte au fost scrise pentru Cupa cartilor, e drept, dar chiar daca nu mai facem parte din acest proiect, asa e frumos, sa se scrie sursa. Multumim pentru intelegere si cea mai buna carte/serie sa castige!

Christyna_BM said...

Sigur Krisz, nu te supara. Am rectificat.

andra lavander said...

sincer, ma mir ca nu a castigat Vanatoare nocturna, ma asteptam ca seria sa fie foarte citita, mai ales dupa succesul international si faptul ca a fost ceruta in Romania

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori